RSS
鈔oda, 23 marca 2011
Tort migda這wo-kokosowy z morelowym d瞠mem

Chyba mi si zat瘰kni這... Chyba musz wr鏂i ... Chyba na pewno:)

Tort migda這wo-kokosowy z morelowym d瞠mem

6 jajek

150 ml 鄉ietany krem闚ki

15 dag cukru

23 dag cukru pudru

13 dag mielonych migda堯w

10 dag mielonych orzech闚 w這skich

2 dag p豉tk闚 migda這wych

10 dag mas豉

marmolada / d瞠m morelowa/y

妃ietan gotujemy z cukrem, nast瘼nie zdejmujemy z ognia. Ucieramy 鄴速ka. Nie przerywaj帷 mieszania, podgrzewamy mas na ma造m do zg瘰tnienia. Nast瘼nie zdejmujemy z ognia i odk豉damy do ostygni璚ia. Bia趾a ubijamy z cukrem pudrem i 陰czymy ze zmielonymi migda豉mi i orzechami. Ciasto wylewamy na tortownic wy這穎n pergaminem. R闚no rozsmarowujemy i pieczemy w temp. 175蚓przez 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygni璚ia. Mas這 ucieramy mikserem, dodaj帷 po 造盧e zimnego kremu z 鄴速ek. Nast瘼nie rozcinamy ciasto na p馧. Mo積a je skropi (wrz徠ek, rum, sok z cytryny). Smarujemy d瞠mem / marmolad i nak豉damy drug po堯wk. Na to rozsmarowujemy krem i obsypujemy wi鏎kami kokosowymi. Do lod闚ki do przegryzienia si i gotowe :)

Przepis wyszukany w internecie, przeze mnie zmodyfikowany :)

AKCJE

Sezon Truskawkowy 2010

Nie wyra瘸m zgody na kopiowanie i wykorzystywanie moich autorskich zdj耩 znajduj帷ych si na tym blogu.